Επιλογή Σελίδας

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες συμφωνούν ότι τα social media είναι απαραίτητα στις επιχειρήσεις τους. Το έχουμε αναπτύξει ΕΔΩ αναλυτικά και είναι ξεκάθαρο πια για όλους μας! Τα Social Media είναι καθημερινά στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων και είναι ο τρόπος που επικοινωνούν. Μέσα από αυτά, μια επιχείρηση μπορεί να κερδίσει αρκετά πράγματα. Φτιάξαμε μια λίστα με 5 από αυτά, και είμαστε στη διάθεσή σας, για να συζητήσουμε και περισσότερα. Πάμε να δούμε τι θα κερδίσει η επιχείρησή σας, μέσα από τα Social Media.

Θα γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας

Ο κάθε άνθρωπος που διαλέγει να κάνει like ή follow στα κανάλια στα Social Media σας, έχει διαφορετική προσωπικότητα. Είναι όλοι διαφορετικές γενιές, διαφορετικό φύλο και αυτά είναι πληροφορίες που μπορείτε να τις έχετε και να προσαρμόσετε καλύτερα το περιεχόμενο σας! Αν για παράδειγμα το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σας είναι γυναίκες, τότε μπορείτε να παράξετε πιο girly περιεχόμενο, που τελικά θα ταιριάζει περισσότερο με το κοινό σας! Οπότε, εδώ μέσα από τα στατιστικά του κάθε network θα γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας!

Θα έχετε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα με μικρότερο κόστος

Πριν τα social media, για να φτάσει το εμπορικό σας σήμα (logo) στα μάτια κάποιου, έπρεπε να κάνετε ένα tv spot ή να είσαστε σε κάποιο περιοδικό ή site με διαφήμιση ή να περάσει έξω από τον χώρο σας. Τώρα, με μερικά κλικ, μπορείτε να φτιάξετε ένα post, να ορίσετε την τοποθεσία που θα προβληθεί, αν θα προβληθεί σε άνδρες ή γυναίκες και σε τι ηλικία θα είναι αυτοί! Σαφώς, πιο πρακτικό και πιο οικονομικό! Άρα με τα Social Media κερδίζουμε σε Brand Awareness ακόμα και όταν δεν κάνουμε χορηγούμενα posts!

Άμεση επικοινωνία με το κοινό σας και βελτιωμένη εξυπηρέτηση

Μέσα από τα Social Media μπορείτε  σίγουρα να επικοινωνήσετε πιο εύκολα με το κοινό σας. Αν κάνετε πωλήσεις μπορείτε, με μηνύματα, να βοηθήσετε τους πελάτες σας να ολοκληρώσουν αγορές. Αν κάνετε παροχή υπηρεσιών, μπορείτε απευθείας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα να εξυπηρετήσετε σε πραγματικό χρόνο. Ό,τι και αν κάνετε, είναι σίγουρο ότι εδώ η επικοινωνία είναι πιο απλή, πιο εύκολη και πιο άμεση. Αρκεί να δώσετε το πράσινο φως στο κοινό σας, να επικοινωνήσει μαζί σας online!

Θα έχετε την ευκαιρία να ξεχωρίσετε με διάφορες τακτικές όπως after sales support κ.α

Μένουμε στο κομμάτι της επικοινωνίας, και εδώ πάλι μέσα από τα Social Media θα μπορέσετε πιο εύκολα να παροτρύνετε τους πελάτες σας να γράψουν μια θετική κριτική για εσάς (που πιθανόν να φέρει νέους πελάτες). Επίσης, θα μπορείτε να κάνετε ολοκληρωμένο after sales support με σκοπό να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας. Σε κάθε περίπτωση, μέσα από τα Social Media μπορείτε να ξεχωρίσετε σαν επιχείρηση. Αρκεί μόνο, να ανακαλύψετε έναν από τους πολλούς τρόπους που προσφέρονται!

Περισσότερη επισκεψιμότητα στις σελίδες σας (άρα περισσότερες ευκαιρίες για πωλήσεις)

Λογικά εκτός από social media θα έχετε φτιάξει και ένα website. Σε αυτό το website, είναι δεδομένο ότι θα θέλετε περισσότερη επισκεψιμότητα. Πώς μπορείτε να την πετύχετε μέσα από τα social media; Κάνοντας share links, μέσα από το website σας. Αρκετά από τα posts σας, μπορεί να είναι κείμενα μέσα από το site σας, με χρήσιμη πληροφορία που οι ακόλουθοι σας, να θέλουν να διαβάσουν. Αυτή η τακτική επίσης, θα δώσει και μια ώθηση στο SEO του website σας, μιας και η Google είναι πιθανόν να το θεωρήσει link building και να σας “δείχνει” σε υψηλότερες θέσεις στην αναζήτηση! Περισσότεροι άνθρωποι στο website σας, άρα και περισσότερες πωλήσεις!

Αν διαβάσατε μέχρι εδώ, τότε έχετε σίγουρα απορίες και μπορούμε να τις συζητήσουμε μαζί και να βρούμε ακόμα περισσότερους τρόπους να ωφεληθείτε μέσα από τα Social Media. Επικοινωνήστε μαζί μας!